ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα Εθνικόφρονα Σωματεία Μοσφιλωτής ιδρύθηκαν το έτος 1940, με την ονομασία Εθνικόφρονα Σωματεία “ΠΑΤΡΙΑ” Μοσφιλωτής.

Πρωτοστάτες στην ίδρυση ήταν ο τότε δάσκαλος του χωριού Ιωάννης Παναγίδης από τη Λευκωσία, ο Ιερέας της Κοινότητας Παπαμιχαήλ Κωνσταντίνου, ο κ. Χρίστος Πρέπης και ο κ. Πέτρος Ιωάννου και οι δυο από την Μοσφιλωτή.

Σκοπός των ιδρυτών του Σωματείου ήταν να κατηχήσουν την νεολαία με τα Ελληνοχριστιανικά ιδανικά και να την σώσουν από τις βλαβερές υλιστικές κοσμοθεωρίες.

Μετά την λήξη του αγώνα της ΕΟΚΑ, δημιουργείται στα Εθνικόφρονα Σωματεία και ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία έχει το όνομα “Διγενής”, του αρχηγού της θρυλικής ΕΟΚΑ. Στα πρώτα στάδια της ιδρύσεώς τους, τα Εθνικόφρονα Σωματεία, στεγάζονταν σε παλιό υποστατικό της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας του χωριού. Μετά στεγαζόταν στο καφενείο του κ. Χριστόδουλου Κ. Πρέπη, που το παραχωρούσε δωρεάν, μέχρι το 1981.

Μετά από τις πολλές προσπάθειες και με την εθελοντική εργασία των μελών, κτίστηκε διώροφο ιδιόκτητο οίκημα, το οποίο εγγράφεται στην Σ.Ε.Κ. Στις 6-12-1981 έγιναν τα εγκαίνια, τα οποία, τελέστηκαν από τον τότε Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Σ. Σταυρινάκη. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιτίου κος Χρυσόστομος.

Το 1987 μετά από πολλές προσπάθειες και με εθελοντική εργασία των μελών, απέκτησε ιδιόκτητο περιφραγμένο γήπεδο, σε τοποθεσία δίπλα από την Αγία Θέκλα. Το χώρο τον παραχώρησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με ενοίκιο. Το γήπεδο είναι ηλεκτροφωτισμένο, περιλαμβάνει αποδυτήρια παικτών και αποχωρητήρια φιλάθλων.

ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Όταν οι Ιταλοί φασίστες βύθιζαν το Ελληνικό αντιτορπιλικό “Έλλη”, τα Εθνικόφρονα Σωματεία Μοσφιλωτής , σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Μοσφιλωτής, διενήργησαν έρανο και απέστειλαν προς το δοκιμαζόμενο Έθνος, μέσω του Ελληνικού Προξενείου, μεγάλο χρηματικό ποσό.

Την πρώτη Κυριακή μετά την 28 η Οκτωβρίου 1940, τα Εθνικόφρονα Σωματεία Μοσφιλωτής, έκαναν δέηση τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας, υπέρ των Ελληνικών όπλων.

Μετά την τελετή αναρτήθηκε η Ελληνική Σημαία.

Η Μοσφιλωτή είναι το πρώτο χωριό στην Κύπρο, στο οποίο υψώθηκε η Ελληνική σημαία μετά τα Οκτωβριανά του 1931.

Τα Εθνικόφρονα Σωματεία Μοσφιλωτής ταγμένα στην υπηρεσία του Έθνους, κατά την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955, έθεσαν τις δυνάμεις τους στην υπηρεσία των σκοπών της ΕΟΚΑ.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Τα Εθνικόφρονα Σωματεία δημιούργησαν θεατρική ομάδα για το ανέβασμα πατριωτικών έργων και κωμωδιών. Σε κάθε Εθνική εορτή και κατά τις εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων η θεατρική ομάδα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για ενίσχυση των Καλλιτεχνικών τους εκδηλώσεων δημιούργησαν και χορευτικό συγκρότημα για Ελληνικούς και Κυπριακούς χορούς. Το Συγκρότημα αυτό, έλαβε πολλές φορές μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις όπως, το Φεστιβάλ Κάρλσπεργ, της Εθνικής Φρουράς και σε διάφορα σωματεία. Σήμερα το συγκρότημα αυτό, είναι ανεξάρτητο με χωριστή επιτροπή, με δικό του καταστατικό και έχει την ονομασία Λαογραφικός Όμιλος “Οι Ρίζες μας”.

Μια από τις μεγάλες εκδηλώσεις των Εθνικοφρόνων Σωματείων είναι το Πολιτιστικό Φεστιβάλ για τα ήθη και έθιμα που έγινε το 1989 στο γήπεδο “Διγενής” και είχε μεγάλη επιτυχία.

Κύριος οργανωτής της όλης
εκδήλωσης ήταν ο τότε πρόεδρος του σωματείου κ. Ιωάννης
Ασσιώτης.

Αιμοδοσία

Τα Εθνικόφρονα Σωματεία Μοσφιλωτής, είναι από τα πρώτα Σωματεία που δημιούργησαν τράπεζα αίματος, για τις ανάγκες των μελών του Σωματείου και γενικά όλης της Κοινότητας. Η πρώτη αιμοδοσία με 22 αιμοδότες, έγινε στις 1-7-1983 και συνεχιζόταν κάθε 6 μήνες μέχρι τις 30-5-1991. Από τότε η Αιμοδοσία έγινε παγκοινοτική.

Οικονομική κατάσταση .

Τα Εθνικόφρονα Σωματεία Μοσφιλωτής, εξασφαλίζουν τους οικονομικούς πόρους τους από τις συνδρομές μελών, τις εισφορές φίλων και εκτιμητών του Σωματείου, τα κέρδη των χοροεσπερίδων και τη χειμερινή Τόμπολα του Σωματείου.

Όπως όλα τα Σωματεία έτσι και τα Εθνικόφρονα Σωματεία Μοσφιλωτής, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, που οφείλονται στα έξοδα για τη συντήρηση του οικήματος, του γηπέδου, της ομάδας του “Διγενή” και των άλλων συνόλων που στεγάζονται στο σωματείο.

Στο οίκημα της Σ.Ε.Κ. Μοσφιλωτής στεγάζονται τα πιο κάτω οργανωμένα σύνολα :

•  Αθλητικός Σύλλογος Διγενής Μοσφιλωτής

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Εθνικοφρόνων Σωματείων Μοσφιλωτής Διγενής, λαμβάνει μέρος στα πρωταθλήματα της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Περιφέρειας Λευκωσίας Ε.Π.Ο.Π.Λ. με πλούσια δράση.

Διακρίθηκε με κύπελλα ήθους και αναδείχτηκε τρεις φορές πρωταθλήτρια κατά τις χρονολογίες 85-86, 86-87 και 2001-2002. Το 1986-87 καταλαμβάνει και την 4 η θέση στο πρωτάθλημα της Σ.Τ.Ο.Κ Κ.Ο.Π.

Κατά τα τελευταία χρόνια το Σωματείο Διγενής είχε τους ακόλουθους προπονητές:

Χριστόφορο Κάντη, Κουμή Λουκά, Δημήτρη Κυριακόπουλο, Ανδρέα Ούρρη, Γεώργιο Μούσκο, Βάσο Ανδρέου, Πιερή Ματσάγγο, Δημήτρη Αγγελή και ΄Αθω Τσολάκη.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα των εθνικοφρόνων Σωματείων Διγενής, διοργάνωνε κάθε χρόνο πρωτάθλημα επτά καθ΄ ομάδα εις μνήμη των αδικοχαμένων μελών του, Γεωργίου Κωνσταντίνου, Λάμπρου Λάμπρου, Γεωργίου Γεωργίου και Λυμπουρή Ορθοδόξου.

•  ΔΗ.ΣΥ.

Τοπική Επιτροπή Δημοκρατικού Συναγερμού που εκπροσωπεί το κόμμα στις διάφορες εκλογές.

•  ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ .

Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Μοσφιλωτής:

Α. Εκπροσωπεί την ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. σε Παγκύπριες και περιφερειακές

συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και συνέδρια.

Β. Επίσης αναλαμβάνει τις διάφορες εκδηλώσεις όπως τις εθνικές

επετείους, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, μαζί με την θεατρική

ομάδα και τον Λαογραφικό Όμιλο.

•  ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ Σύνδεσμος

Εκπροσωπεί τους Αγρότες της Κοινότητας Μοσφιλωτής.

•  ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ

Το Σωματείο κατά το έτος 1995 έπειτα από πρωτοβουλία του τότε κοινοτάρχη Βάσου Γεωργίου υπέβαλε αίτηση και εγγράφηκε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Πάλης (ΚΟΠΑΛ).

Κατά τον πρώτο χρόνο της ιδρύσεώς του, λόγω έλλειψης χώρου, οι αθλητές έκαναν τις προπονήσεις τους μαζί με τους αθλητές τους Σ.Ε.Π. Λάρνακας, στη Λάρνακα.

Στο επόμενο χρόνο, την ομάδα ανέλαβε ο προπονητής κ. Κώστας Κωνσταντίνου και τις προπονήσεις τις έκαναν στο οίκημα του παλαιού Σωματείου, το οποίο ανήκει στον κ. Χριστόδουλο Πρέπη, που το παραχωρούσε δωρεάν. Ο προπονητής κ. Κωνσταντίνου ήταν πρωταθλητής Λάρνακας και αγωνίστηκε και με τα χρώματα της ομάδας σε διάφορα πρωταθλήματα Ελευθέρας Πάλης.

Μετά προπονητής της ομάδας ανέλαβε ο κ. Νίκος Αγγελίδης, Απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας και με ειδίκευση στην Ελευθέρα Πάλη, μέχρι 1.1.2004.

Η ομάδα συνεχίζει τις προπονήσεις της στο παλαιό Σωματείο και μεταφέρεται μια φορά την εβδομάδα στην Λάρνακα για προπονήσεις, μαζί με τους αθλητές του ΠΑΡΙΔΕΙΟΥ, υπό την επίβλεψη των κ. Νίκου Αγγελίδη και κ. Ανδρέα Μαλάου, ομοσπονδιακού προπονητή Πάλης.

Η ομάδα είχε την ευκαιρία να αγωνισθεί και εκτός Κύπρου σε διάφορες χώρες. Η ομάδα είχε διακρίσεις στους Παγκύπριους Αγώνες, κυρίως στους παίδες και παμπαίδες, κατακτώντας την 3 η θέση σε τρία συνεχή χρόνια. Κατά το έτος 2004, σε αγώνες που έγιναν στο Κίτιο Λάρνακας στις 29-2-04, καταλαμβάνει την 2 η θέση στους παίδες και την 4 η θέση στους άνδρες.

6) ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ “Οι ρίζες μας”

( Βλέπε ξεχωριστή σελίδα)

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Μοσφιλωτής ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1999  κατά την πρώτη του καταστατική και εκλογική συνέλευση.

Διοικείται από 11μελή επιτροπή η οποία εκλέγεται ανά διετία, έχει εγγεγραμμένα 55 μέλη και απασχολεί πάνω από 60 χορευτές, ηλικίας 7 έως πέραν των 45 χρόνων. Μέλη του ομίλου μας συμμετέχουν και στη Κοινοτική Χορωδία Πέρα Χωρίου και Νήσου.

Σκοποί του Πολιτιστικού Ομίλου Μοσφιλωτής, σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του  είναι:

 • Η διατήρηση της Ελληνοκυπριακής ταυτότητάς μας, η προαγωγή και βελτίωση των ηθών και εθίμων του τόπου μας με την πνευματική καλλιέργεια και διοργάνωση καλλιτεχνικών  και πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
 • Η υγιής απασχόληση και ψυχαγωγία των μελών και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ τους.
 • Η συμβολή του ομίλου σε κοινωνικά και πρωτοποριακά θέματα.
 • Η συμμετοχή και συνεισφορά σε δραστηριότητες των οργανωμένων συνόλων της κοινότητάς μας.

Ο προγραμματισμός δράσεως του Π.Ο.Μ. διαμορφώνεται ετησίως και η Διοικούσα Επιτροπή λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται εγκαίρως.

Οι προγραμματισμένες μας εκδηλώσεις για τα έτη 2005-6 περιλαμβάνουν:

 • Παγκοινοτικό διαγωνισμό ταβλιού, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2005, στο Κοινοτικό Κέντρο Ευημερίας Μοσφιλωτής.
 • Έρανο από πόρτα σε πόρτα, για τον Παγκύπριο σύνδεσμο καρκινοπαθών και φίλων, Οκτώβριος 2005.
 • 4η Γενική και Εκλογική συνέλευση των μελών του ομίλου, Πέμπτη 10/11/05, στις 7:00 μ.μ. στο Κοινοτικό Κέντρο Ευημερίας Μοσφιλωτής.
 • Συμμετοχή στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της κοινότητάς μας, Κυριακή 18/12/05
 • Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν, 30 Δεκεμβρίου 2005, στο Golden Bridge.
 • Αποκριάτικη εκδήλωση, Φεβρουάριος 2006, στο Κοινοτικό Κέντρο Ευημερίας Μοσφιλωτής.
 • Πανηγυρικός εορτασμός των εθνικών μας επετείων της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2006, στο Κοινοτικό Κέντρο Ευημερία Μοσφιλωτής.
 • Θεματική μουσικοχορευτική καλλιτεχνική παράσταση, τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου. Η φετινή εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο λαϊκό μας ποιητή Παύλο Λιασίδη.
 • Καλοκαιρινή κρουαζιέρα των μελών, χορευτών και φίλων του ομίλου.
  • Συμμετοχές σε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, εντός και εκτός της κοινότητάς μας.
  • Επιστημονικές διαλέξεις κοινού ενδιαφέροντος.
  • Ψυχαγωγικές εκδρομές, ποδηλατοδρομίες.

Κατά την 4η Γενική και Εκλογική Συνέλευση της 14ης Νοεμβρίου του 2005, ανεδείχθη η νέα Διοικούσα Επιτροπή για τα έτη 2005-7 ως εξής:

Πρόεδρος:               Tάκης Αγγελή
Αντιπρόεδρος:        Ροδούλα Πέτσα-Κουσουλίδου
Γραμματέας:           Στέλιος Στυλιανού
Β. Γραμματέας:       Σταύρος Λούκα
Ταμίας:                     Κούλλης Κουσιαππής
Β. Ταμίας                 Αντώνης Μαυρής
Μέλη:                        Τάκης Ανδρέου Φωτή
Πέτρος Κουλέρμος
Νίκη Γεωργίου
Γιώργος Γεωργίου
Θέκλα Χρυσοστόμου
Μάριος Χαγκούδης
Αριστίνδην μέλος:   Παναγιώτης Παπασταύρου

Η Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας περιφέρειας Μοσφιλωτής, ιδρύθηκε στις 8 Μαρτίου 2000.

Η έδρα και χώρος συνεδριάσεων της Λέσχης βρίσκεται στην οδό Αγίας Μαρίνας 1, στη Μοσφιλωτή, σε οίκημα το οποίο είναι ευγενής παραχώρηση της Εκκλησίας Αγίας Μαρίνας.

Η Λέσχη αποτελείται από επταμελές συμβούλιο και απαριθμεί 74 ενεργά μέλη. Είναι αθλητικό σωματείο, μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας και είναι αναγνωρισμένο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Αναλαμβάνει αγώνες και εκδηλώσεις με θέμα τη Μοτοσικλέτα, από το ημερολόγιο της Ομοσπονδίας.

Η Λέσχη διαθέτει μια μεγάλη και σύγχρονη πίστα για αγώνες Μότοκρος, στο πιο καλό γεωγραφικό σημείο της Κύπρου.

Σκοποί της Λέσχης είναι η προώθηση του αθλήματος της Μοτοσικλέτας και η ψυχαγωγία των μελών και φίλων της μοτοσικλέτας μέσα από εκδηλώσεις.

Μπορείτε και εσείς να γίνετε μέλη της Λέσχης μας και να λαμβάνετε μέρος στις εκδηλώσεις μας, επικοινωνώντας με οποιοδήποτε από τα μέλη του συμβουλίου, στα παρακάτω τηλέφωνα ή στη διεύθυνση:

Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Περιφέρειας Μοσφιλωτής
Αγίας Μαρίνας 1
7647, Μοσφιλωτή
Λάρνακα – Κύπρος

Τηλέφωνα
Πρόεδρος : Νεοκλέους Σάββας 99439155
Γραμματέας: Ανδρέου Θεόδωρος 99487861
Έφορος εκδηλώσεων και αγώνων: Κωνσταντίνου Κώστας 99440151

Μια ομάδα κατοίκων της κοινότητάς μας, βλέποντας τον κίνδυνο (με την παγκοσμιοποίηση και την εισχώρησή μας στην Ενωμένη Ευρώπη) να χαθεί η Πολιτιστική μας Ταυτότητα, αποφάσισαν να ιδρύσουν την χορωδία βυζαντινών και παραδοσιακών ασμάτων.

Η χορωδία αυτή ιδρύθηκε στις αρχές του 2003. Διαθέτει γύρω στα 20 μέλη διαφόρων ηλικιών, από όλες τις τάξεις της κοινότητάς μας.

Απώτερος σκοπός της (όπως άλλωστε είναι και η ονομασία της), είναι να διατηρήσει την παράδοση, όσον αφορά τα τραγούδια του λαού μας, ώστε να τα παραδώσει στις νέες γενιές.

Η χορωδία αυτή τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ματθαίου Ματθαίου.

Λαμβάνει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις της κοινότητας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΡΕΟΥ 22 313271
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 99 628646
ΤΑΜΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 99 640531
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΗ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΠΕΤΡΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗ
99 628503
99 567045
99 533009

ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

1. Η παρεμπόδιση με νόμιμα μέσα
(α) Της μόλυνσης του αέρα
(β) Της ρύπανσης των επιφανειών ή των υπογείων υδάτων
(γ) Της διάβρωσης ή μεταβολής του φυσικού εδάφους, από παράνομες εκσκαφές ή         επιχωματώσεις.

2. Η προστασία της άγριας ζωής (πανίδας και χλωρίδας)

3. Η προστασία και επέκταση του πρασίνου

4. Ο καθορισμός και προστασία περιοχών διατήρησης της φύσης

5. Η διατήρηση
(α) Κτιρίων ή χώρων λαϊκής αρχιτεκτονικής ή ιστορικής σημασίας.
(β) Έργων και αρχαιολογικών χώρων.

6. Η μείωση του θορύβου.

7. Η επικράτηση της καθαριότητας και

8. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, που αποβλέπει στη διατήρηση και προστασία της φυσικής      ωραιότητας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα, του περιβάλλοντος του χωριού.

Οι σκοποί του Συνδέσμου επιδιώκονται με τα εξής μέσα:

•  Με διαλέξεις, ομιλίες, διαλογικές συζητήσεις, προβολές σχετικών ταινιών εικόνων ή διαφανειών, με     εκθέσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές, δημοσιεύσεις σε εφημερίδες ή περιοδικά, δημοσιογραφικές     διασκέψεις κ.λ.π.

•  Με την προαγωγή και υποστήριξη κατάλληλης νομοθεσίας, διοικητικής ή άλλης πράξης, που     θεωρείται ευνοϊκή προς τους σκοπούς του Συνδέσμου και την αντίθεση σε νομοθεσία ,     διοικητική ή άλλη πράξη που θεωρείται επιβλαβής προς αυτούς.

•  Με την δημιουργία βιβλιοθήκης

•  Με την διοργάνωση σεμιναρίων

•  Με την προκήρυξη σχετικών διαγωνισμών

•  Με την διοργάνωση ή συμμετοχή σε συνέδρια σχετικά με το περιβάλλον.

•  Με την συνεργασία με άλλες οργανώσεις ή οργανισμούς κ.λ.π. σχετικούς με το περιβάλλον    (αποκλειομένων των πολιτικών τοιούτων) για την επίτευξη κοινών σκοπών.

Οι πόροι του Συνδέσμου προέρχονται από:-

(α) Συνδρομές

(β) Εισφορές, δωρεές και κληροδοτήματα

(γ) Έσοδα από εκδόσεις και διάφορες εκδηλώσεις

(δ) Εράνους που γίνονται μετά από έγκριση της Αρμόδιας Αρχής

(ε) Οποιονδήποτε άλλο νόμιμο έσοδο.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Ο Σύνδεσμος εορτάζει κάθε 28 Φεβρουαρίου επέτειο της ίδρυσής του, κατά την κρίση του Δ.Σ.
Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε την 28 η Φεβρουαρίου 2001.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΣΦΙΛΩΤΗΣ “ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ”
Ο Λαογραφικός όμιλος Μοσφιλωτής «Οι Ρίζες μας», ιδρύθηκε το 1999 και στεγάζεται στο οίκημα στης Σ.Ε.Κ. Μοσφιλωτής.

Τα ενεργά μέλη είναι οι πιο κάτω:

Μαρία Αθηναίου, Παναγιώτα Αντωνίου, Χρυστάλλα Χριστοδούλου, Δώρα Νέστωρα, Έλενα Κακουλλή, Αντρέας Στέλιου, Χριστίνα Γαβριήλ, Λένια Παπασταύρου, Αντρέας Ρουσή, Χρυσόστομος Καδής και Δώρα Χριστοδούλου.

Χοροδιδάσκαλος ο Θεόδωρος Τσάτσος, Βοηθός ο Αντρέας Στέλιου

ΣΚΟΠΟΙ
Σκοποί του ομίλου είναι:

(α) Η πολιτιστική, πνευματική, ηθική, κοινωνική και εθνική προαγωγή των μελών.

(β) Η ψυχαγωγία των μελών.

(γ) Η εξύψωση και/ ή προαγωγή της ποιότητας ζωής των μελών

(δ) Η εμπέδωση και/ ή προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

(ε) Η διατήρηση και / ή προαγωγή των λαογραφικών μας εθίμων και της λαογραφικής παράδοσης και

(στ) Η εν γένει προαγωγή και προβολή της πολιτιστικής μας ζωής.

ΜΕΣΑ
Ο όμιλος επιδιώκει την επίτευξη των πιο πάνω σκοπών με:

(α) Την στενή συνεργασία με όλους όσους επιθυμούν την πρόοδο του Λαογραφικού Ομίλου

(β) Την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων ως χορευτικές, μουσικές, θεατρικές ως επίσης με την       συμμετοχή σε εθνικές εκδηλώσεις.

(γ) Την συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς και /ή οργανώσεις της Κύπρου και του       εξωτερικού.

(δ) Την συμμετοχή σε διάφορα τοπικά και διεθνή φεστιβάλ

(ε) Την ίδρυση και /ή διατήρηση χορευτικού συγκροτήματος, χορωδίας, θεατρικού τμήματος,       φιλαρμονικής ως και άλλων τμημάτων για την προώθηση των σκοπών του ομίλου.

ΠΟΡΟΙ

Οι πόροι του Ομίλου προέρχονται από συνδρομές των μελών, από εισφορές, δωρεές, εισπράξεις και πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορηγίες πολιτιστικών φορέων, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, κυκλοφορία λαχνών ή όπως άλλων ήθελε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο όμιλος λαμβάνει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις παγκοινοτικές, σε εκδηλώσεις που γίνονται στο οίκημα της Σ.Ε.Κ. σε συνεργασία με την ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ και Παγκύπρια, όπου ζητηθεί.

Έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων στις 9/6/01 στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα και στις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.