Ανακοίνωση για αναλύσεις (2/12/2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσφιλωτής σε συνεργασία με την οργάνωση Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα Πρόληψης και Πρώιμης Διάγνωσης Παραγόντων Κινδύνου για τις  Καρδιαγγειακές Παθήσεις.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους άνδρες και γυναίκες των ηλικιών

40-65 χρονών.

Προσκαλείσθε, εφόσον εμπίπτετε στην πιο πάνω ομάδα ηλικίας, να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, το Σάββατο στις 2 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Σχολείο Μοσφιλωτής, από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 11:30 π.μ.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνώντας στο Κέντρο Πρόληψης της οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος μέχρι και τις  30 Νοέμβριου 2017, στο τηλέφωνο 7000 99 90 από τις 09:30 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ. από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Οι εξετάσεις που γίνονται σε κάθε συμμετέχοντα είναι:

Μέτρηση βάρους σώματος, μέτρηση ύψους, μέτρηση περιφέρειας μέσης, υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος, μέτρηση αρτηριακής πίεσης , λήψη αίματος από το δάκτυλο για αναλύσεις:  χοληστερίνη, LDL, HDL, τριγλυκερίδια και γλυκόζη.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων δίνονται στο συμμετέχοντα με την ολοκλήρωση της εξέτασης, λαμβάνοντας ιατρικό ιστορικό και γίνεται  κλινική εξέταση καρδίας και πνευμόνων.

  • Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέρχονται για εξέταση νηστικοί. Σε περίπτωση που λαμβάνουν θεραπεία για κάποια ασθένεια μπορούν να πάρουν τα χάπια τους πριν την εξέταση, με λίγο νερό.

 

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΟΥΝ

Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσφιλωτής